Smag på sæsonens bedste

Sæsonens friske frugter og grøntsager indeholder et unikt og smagfuldt næringsindhold, som er svært at finde i andre fødevarer. Bær som blåbær og hindbær er rige på antioxidanter, der kan hjælpe med at bekæmpe frie radikaler i kroppen. Grøntsager som gulerødder og broccoli er desuden en god kilde til vitaminer, mineraler og kostfibre, som er vigtige for en sund fordøjelse og et velfungerende immunforsvar.

Nem tilberedning og mangfoldighed

Kålrabi er en utrolig mangfoldig grøntsag, som er nem at tilberede på mange forskellige måder. Den kan nydes rå i salater, steges, bages eller koges. Kålrabi har en lækker, cremet konsistens, når den er tilberedt, og den kan bruges i alt fra supper og gryderetter til pastaretter og farsretter. Prøv for eksempel at lave en lækker kålrabisuppe eller at rive kålrabi i en frisk salat. Du kan også kålrabi – se vores nyeste tilbud og lave ovnbagte kålrabifritter eller kålrabistave. Mulighederne er mange, og kålrabi er en rigtig alsidig grøntsag, som er nem at tilberede.

Overraskende sundhedsfordele

Udover den fantastiske smag, har sæsonens frugter og grøntsager også overraskende sundhedsfordele. Mange af dem indeholder et højt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter, som kan have positive effekter på vores helbred. For eksempel er bær rige på C-vitamin, som støtter immunforsvaret, og bladgrøntsager som spinat indeholder store mængder af folsyre, der er vigtigt for cellernes funktion. Derudover har mange sæsonprodukter anti-inflammatoriske egenskaber, som kan hjælpe med at reducere betændelse i kroppen. Så ved at nyde sæsonens bedste, kan du ikke blot glæde dine smagsløg, men også give din krop en sundhedsmæssig boost.

Lækre opskrifter til hele familien

Når sæsonen byder på de bedste råvarer, er det oplagt at nyde dem sammen med hele familien. Prøv for eksempel vores lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter med hvidløg og timian. De søde, sprøde rodfrugter er en sand fornøjelse, og retten er både nem at lave og fyldt med smag. Eller giv dig i kast med en cremet svampesuppe, som både børn og voksne vil nyde. Servér den med sprøde brødcroutoner for en ekstra lækker kontrast. Uanset om du vælger den ene eller anden opskrift, er du garanteret en sæsonmæssig delikatesse, som hele familien vil sætte pris på.

Perfekt som hovedret eller tilbehør

Årstidens grøntsager er ikke blot perfekte som tilbehør, men kan også sagtens stå alene som hovedret. Prøv for eksempel at lave en lækker grøntsagsgryde med sæsonens bedste råvarer. Bland forskellige grøntsager som gulerødder, kartofler, løg og squash, og krydre med friske urter og krydderier. Servér gryden som den er, eller tilføj en skøn hjemmelavet tzatziki for at gøre retten endnu mere fuldkommen. Årstidens grøntsager er fyldt med smag og næring, og en grøntsagsgryde er en sund og mættende hovedret, som hele familien kan nyde.

Brug kålrabi i din næste salat

Kålrabi er en fantastisk grøntsag til at tilføje lidt crunch og friskhed til din næste salat. Den har en mild, cremet smag, der passer perfekt sammen med andre friske ingredienser. Skær kålrabien i tynde skiver eller i små tern og bland den med f.eks. æbler, valnødder og en cremet dressing. Kålrabi er rig på C-vitamin og fiber, så den giver både smag og næring til din salat.

Gør hverdagen lidt mere spændende

Sæsonens friske råvarer kan give hverdagen et velkomment løft. Prøv at lave et nyt, sæsonbetonet måltid et par gange om ugen. Lad dig inspirere af de lokale råvarer, og lav en lækker ret, som du ikke plejer at spise. Måske en cremet græskarsopsuppe, en saftig tærte med æbler og kanel eller en salat med sprøde rodfrugter. Små ændringer i hverdagsmaden kan gøre en stor forskel for både smagsløg og humør.

Opbevar kålrabi korrekt for længere holdbarhed

For at opbevare kålrabi korrekt og forlænge dens holdbarhed, er der nogle simple ting at være opmærksom på. Opbevar kålrabi i køleskabet i en plastikpose eller en lukket beholder. Dette hjælper med at bevare fugtigheden og forhindrer, at den udtørrer. Skær bladene af, men lad et lille stykke af stilken sidde tilbage. Opbevar kålrabi på denne måde i op til en uge, så du kan nyde dens friskhed og sprødhed i dine retter.

Økologisk eller konventionel – det bedste valg

Når det kommer til at vælge mellem økologiske eller konventionelle råvarer, findes der ingen entydigt rigtige svar. Begge typer har deres fordele og ulemper. Økologiske produkter dyrkes uden brug af kunstgødning og pesticider, hvilket gør dem mere miljøvenlige. Til gengæld kan de være dyrere og have en kortere holdbarhed. Konventionelle produkter er ofte billigere og har en længere holdbarhed, men de kan indeholde rester af sprøjtemidler. I sidste ende handler det om dine personlige præferencer og prioriteter. Det vigtigste er, at du vælger de råvarer, som du synes smager bedst og passer til dine behov.

Vores nyeste tilbud på sæsonens grøntsag

Denne sæson byder på et fantastisk udvalg af lækre, friske grøntsager. Vores nyeste tilbud er den smagfulde og næringsrige rødbede. Rødbeder er rige på vitaminer, mineraler og antioxidanter, og de kan tilberedes på utallige lækre måder. Prøv dem f.eks. i en lun salat, som råkost eller som en del af en lækker grøntsagsgryde. Uanset hvordan du vælger at nyde dem, vil du opdage, at rødbeder er en rigtig sæsonens stjerne, der tilfører både smag og farve til dine retter.